Zelf crème brûlée maken (met hulp van Dr. Oetker)

Als ik één ding mocht noemen waar je me (qua eten) ’s nachts wakker voor mag maken, dan is het crème brûlée. Ik vind dat zo ontzettend lekker en neem dit vaak als nagerecht bij restaurants. Je kan crème brûlée ook kopen bij de C1000 of je kan het natuurlijk zelf maken.

Ik wist niet dat Dr. Oetker mix voor crème brûlée verkocht, totdat ik een paar weken geleden in een Belgische supermarkt was. Ik nam natuurlijk een pakje mee.

zelf_creme_brulee_maken_recept-7721

zelf_creme_brulee_maken_recept-7728

Wat heb je nodig?

– Dr. Oetker bereiding voor crème brûlée. Hier zitten zakjes suiker in en poeder die je moet mengen.
– 250ml Room
– 250ml Melk
– Een pannetje
– Bakjes die tegen hitte kunnen
– Gasbrander, om de suiker mee te branden. Als je die niet hebt: gebruik de grillstand van de combimagnetron of oven.

stap_1_zelf_creme_brulee_maken_recept-7730kopieDoe 250ml melk en 250ml room in het pannetje. Heb je geen maatbeker? De meeste roomverpakkingen bevatten 250ml room, dus als je eerst de room in het pannetje doet en vervolgens de melk in het roombakje giet, heb je precies 250ml van beide.

stap_2_zelf_creme_brulee_maken_recept-7742kopieBreng de melk en de room aan de kook; het mengsel moet omhoog komen. Haal het hierna van de warmtebron af en meng de inhoud van het zakje (mix voor crème brûlée) met het warme mengsel.

stap_3_zelf_creme_brulee_maken_recept-7755kopieVervolgens giet je het mengsel over in hittebestendige bakjes. Deze laat je goed afkoelen in de koelkast, totdat ze helemaal koud zijn.

stap_4_zelf_creme_brulee_maken_recept-7769kopieAls het helemaal koud is, verdeel je de suiker uit de zakjes over het vanillemengsel.

zelf_creme_brulee_maken_recept-7776Vervolgens pak je de brander erbij en brand je de suiker totdat het helemaal gekarameliseerd is. Heb je geen brander? Je kunt goedkope branders kopen bij de Action, maar je kan ook de grillstand van de oven gebruiken.

zelf_creme_brulee_maken_recept-7780En klaar is je zelfgemaakte crème brûlée!

zelf_creme_brulee_maken_recept-7785Maar, is hij ook lekker? Ik vind van wel! Het smaakt wel een beetje anders dan crème brûlée uit restaurants, maar dat betekent niet dat het niet lekker is. Ik denk persoonlijk wel dat als je zelf crème brûlée zonder zo’n mix van Dr. Oetker maakt, dus gewoon met alle verse ingrediënten, dat het dan nóg lekkerder is. Eet smakelijk!